Sunrider cycles  
  HOME   |  DE SUNRIDER   |  DEALERS   |  NIEUWS   |  OVER ONS   |  PROJECTEN Nederlands Deutsch English

De Sunrider

Specificaties

Foto/Video

Prijslijst

Proefrijden

FAQ

Nieuws

Downloads

   

Nieuws

 


Juli 2017

Alligt heeft een nieuw adres.

 


Januari 2017

Vooraankodiging: Alligt gaat binnen Dronten verhuizen.

Ergens dit jaar gaan we verhuizen naar de Koperweg in Dronten. Daar zit InterCityBike, de producent van de DF velomobiel. Bij hun kunnen we 100 tot 150 vierkante meter huren in hun grote hal. Daar gaan we gezamenlijk verbouwen voordat we daarheen verhuizen. We zien de samenwerking met ICB met plezier tegemoet. Mijn pand aan de Vliet heb ik te koop gezet.

Kenners zullen zich afvragen waarom we nu wat kleiner gaan zitten. Om gezondheidsredenen ben ik genoodzaakt een aantal structurele wijzigingen in mijn bedrijf door te voeren. De koerswijziging is een kwestie van de activiteiten aanpassen aan wat ik fysiek nog kan. Ondernemen is altijd inspelen op kansen en omgaan met veranderingen. Nu is er een verandering in/aan mijn lichaam. Ik kan minder zwaar tillen en minder kracht zetten met mijn armen/handen. De voorlopige diagnose hierbij is Fibromyalgie. Deze lichamelijke verandering gaat “toevallig” samen met geleidelijke veranderingen waar ik binnen mijn bedrijf al langer mee bezig was. Meer en meer toeleverancier zijn voor lichtgewicht voertuigen en minder en minder eigen voertuigen produceren.

Door mijn gezondheid zal ik op korte termijn stoppen met het monteren van complete velomobielen en veloquads. Ik ben nog bezig om één A6 en drie Sunriders af te bouwen. Daarna worden geen complete fietsen meer door mij gebouwd. Bouwpakketten met kunststof bodies maak ik ook niet meer. Wat er dan op velomobielgebied voorlopig overblijft is het bouwpakket van de A4 en misschien het maken van een veloquad prototype. Ik moet nog even in het midden laten of ze over enige tijd misschien toch weer gebouwd gaan worden (niet door mij, maar door een ander). Eerst even verbouwen en geen zaken afspreken die mijn gezondheid onder druk zouden kunnen zetten. De rest gaat gewoon door. En als ik een keer de telefoon niet opneem ben ik waarschijnlijk op de Koperweg.

Op velomobielgebied blijven we wel dealer van diverse merken (WAW en A6) en kan men nog fietsen huren en uitproberen van de merken die we voeren. Als ik iemand vindt die bijvoorbeeld de Sunrider en of Sunrider veloquad zou willen gaan produceren, wil ik daar wel dealer van worden.

Samengevat: Ik ga dus minder velomobielen maken, ik blijf frezen en ga het assortiment kunststof onderdelen uitbouwen en daarnaast ga ik mogelijk ook nog advies- en ontwerpwerk op dit gebied doen.

Vanwege de bovenstaande verschuiving van activiteiten lijkt mij het gewenst geworden om ook via email bereikbaar te zijn. leovisscherkorver@gmail.com

Vanzelfsprekend meldt ik tijdig op deze plek wanneer mijn activiteiten verhuist worden.

Leo Visscher
AlligtFebruari 2014

Druk bezig met deze website up to date te maken. De afgelopen jaren had ik het uitbesteed, maar dat werkte niet echt. Toegang tot Sunrider-cycles.com hebben we nog steeds niet. Die site mag u vooralsnog vergeten. Sorry voor het ongemak.
Veiligheid

Februari 2014

Alligt, de producent van de Sunrider en Alleweder velomobielen heeft een uitgebreid stuk geschreven over velomobielveiligheid. Zie hier.Alleweder A9

Februari 2014

Alligt, de producent van de Sunrider, noemt het bouwpakket van de Sunrider de Alleweder A9.
Start Techno Challenge - First Electro League

Sept 2010

Met de testrit van een elektrische superkart en vier Sunriders werd de aftrap gegeven van de First Electro League. Het project is onderdeel van de Techno Challenge, een initiatief van Corus om jongeren te interesseren voor techniek. Het Kennemer College is als eerste school van start gegaan met een aantal Sunrider bouwpaketten. Deze zijn door leerlingen op school geassembleerd. De komende tijd volgen op diverse scholen meer teams van leerlingen die elk hun eigen Sunrider zullen bouwen. Tevens komen de elektrische superkarts beschikbaar om hiermee te strijden in diverse races en uitdagingen.

Sunrider Cycles is trotse partner van dit project en verzorgt de levering van de Sunrider bouwpaketten en de elektrische aandrijving van de Superkarts. Wij kijken met groot enthousiasme uit naar het vervolg van dit prachtige project!

Sunrider school-teams


PARIS DAKAR - NO OIL - IMPRESSIE

June 2009

Xavier van der Stappen is na 6000 kilometer fietsen in de Sunrider terug van zijn Parijs Dakar tocht. Hier een impressie van zijn geweldige reis!


PARIS DAKAR - NO OIL

Jan 2009

Zeer binnenkort zal avonturier Xavier van der Stappen beginnen aan een geweldige reis: met een Sunrider dwars door Afrika, om daar zijn "Parijs - Dakar NO OIL" te rijden!
Wij wensen hem hierbij enorm veel plezier en succes! Hier alvast de eerste beelden (franstalig):


Sunrider op Pole Position in Eindhoven

Juni 2008

Naar schatting zo'n 75.000 liefhebbers van snelle wagens en autotechniek konden zich afgelopen weekeind vergapen aan tientallen hedendaagse en historische sportwagens. Tussen alle Ferrari's, Maserati's, Bugatti's, mcLaren's etc. was er ook ruimte voor voertuigen welke in het teken staan van duurzaamheid en innovatie zoals de Sunrider en de Aerorider.

Pole Position Eindhoven Sunrider in de garage

Zo konden 75.000 mensen langs de baan getuigen zijn van een rondje velomobiel "geweld" over het parcours.

Pole Position Eindhoven Sunrider in actie Pole Position Eindhoven Sunrider in actie

Zeer leuk om te merken dat ook op dit soort evenementen de reacties erg positief zijn van zowel het publiek als de auto fabrikanten / bezitters.Velomobiel | Overdekte driewiel ligfiets | | Disclaimer